Van 2006 tot en met 2010 volgde ik de Yoga docentenopleiding aan de Yoga Academie Nederland in Amsterdam.

Tijdens het eerste leerjaar heb ik me door veel weerstand geworsteld. Ik had nog steeds een sterke voorkeur voor aktieve yoga..die zo veel mogelijk op het sporten leek dat ik zoveel jaren gedaan had. Ik kon maar moeilijk loskomen van deze gewoonten en de ontspanning toelaten. Toch voelde ik dat ik heel veel aan de juist rustige yoga-beoefening had. Het heeft lang geduurd voor ik kon genieten van een rustige yogales en vooral de meditatielessen, ik vond het heel confronterend om zonder afleiding (lichamelijke uitdagingen) te zijn. Toch heb ik  uiteindelijk de zachte en rustige yoga en de meditatie toe kunnen laten , de overdreven hang naar fysieke uitdaging los kunnen laten, de ontspanning toe kunnen laten.

Toen begon de yoga en  meditatie beoefening echt voor me te werken. Ik werd  mij bewust van de hoge eisen die ik aan mezelf stelde. Ik ervaar de yoga en meditatie beoefening nu als een cadeau, het heeft mijn leven verrijkt.

Omdat ik zelf moeite had met het langere tijd 'zitten met jezelf' in meditatie maakte ik mijn eerste mala. Het verschuiven van de kralen gekoppeld aan de ademhaling zorgde ervoor dat ik minder onrust en weerstand ervaarde tijdens de meditatie beoefening. Ik gebruikte mijn mala ook tijdens de yogalessen die ik geef. Ik kreeg al gauw vragen over de mala: 'Wat is het'..'waarom gebruik je een mala'..hoe gebruik je een mala'..en ook  'Kun je ook een mala voor mij maken?'

Op een heel natuurlijke manier is zo 'HandmadeMala' ontstaan. Mijn eerste mala maakte ik van Lapis Lazuli. De energie van Lapis Lazuli paste goed bij de omstandigheden en fase waarin ik toen verkeerde. Het gebruik van de mala, het verschuiven van de kralen corresponderend met de adem, hielp mij niet alleen het mediteren vol te houden. Het zorgde er ook voor dat ik van het mediteren een gewoonte kon maken. Een dagelijkse gewoonte waar ik nog steeds dankbaar voor ben. Elke dag weer even 'zitten met jezelf' heeft mijn leven ten goede veranderd.

Het mediteren kan confronterend zijn. Je komt van alles tegen in je hoofd waar je eigenlijk het liefst voor wegloopt.  Het observeren van je gedachten helpt je om er nuchter na te kijken, zonder erin mee te gaan en dus zonder al deze gedachten te geloven. Met meditatie observeer je alle gedachten die voorbij komen, zowel de fijne als de negatieve gedachten. Je oordeelt niet over deze gedachten en gaat er niet in mee. Je zult merken dat al die gedachten vanzelf voorbijgaan als jij er geen energie in steekt en er aandacht aan geeft. Zoals wolken voorbijdrijven in de lucht, zul je ervaren dat ook je gedachten voorbijdrijven als je je er niet aan vastklampt. Zo creëer je een staat van nuchter toekijken, van innerlijke rust, van focus en overzicht.  Het mediteren zorgt ervoor dat je je identiteit niet langer ophangt aan wat je allemaal doet en wat je allemaal hebt, maar van wie je werkelijk bent. Dat je gewoon mag 'zijn'.

Deze eerste mala is mij daarom zeer dierbaar. Ik gebruik deze mala nog iedere dag en wanneer ik hem niet gebruik voor meditatie hangt hij op een speciaal plekje in mijn huis. Hij herinnert mij aan deze periode van transformatie. Mijn kennismaking met yoga en meditatie. Het rustig met jezelf zitten ook wanneer het allemaal niet voorspoedig gaat in je leven. Gewoon 'zitten'. Zo simpel lijkt het en best lastig blijkt het. En toch ben ik heel dankbaar voor wat het mij bracht en elke dag weer brengt.

Leer ook regelmatig mediteren met een mala:

Je kunt natuurlijk zelf een mala maken van eenvoudige houten kralen om het mediteren met een mala uit te proberen. Begin met 54 kralen in plaats van 108. Zo kun je langzaam wennen.

Wanneer je overweegt jezelf  (of een ander) een mooie, op jouw energie afgestemde mala te geven kijk dan in mijn Etsy shop 'HandmadeMala'. Hier beschrijf en verkoop ik mijn handgemaakte mala's. Je kunt ook contact met mij opnemen wanneer je een mala van specifiek door jouw gekozen materialen wilt laten maken.

Je kunt zelfs onder begeleiding van mij je eigen persoonlijke mala knopen van edelstenen naar keuze tijdens de workshop 'Knoop je eigen mala'. Zo wordt je mala helemaal op jouw wensen afgestemd en voeg je je eigen energie en intenties toe aan je mala.  


De mala's die ik maak stel ik met zorg samen uit mineralen en hoogwaardige authentieke materialen van over de hele wereld, gecombineerd met door mij ontworpen en vervaardigde onderdelen. Ik hoop dat de drager en gebruiker van mijn creaties de liefde en toewijding kan voelen die ik in mijn werk gestopt heb. Ik ben blij en trots dat ik mijn werk met jullie mag delen.

De mala nodigt je uit je meditatiebeoefening een dagelijks terugkerende gewoonte te maken. Tevens is de 'HandmadeMala' een prachtig en dierbaar sieraad.

De 108 kralen van de mala helpen je te focussen gedurende je meditatie. Door tijdens het mediteren elke in- en uitademing één kraal te verschuiven ben je minder snel afgeleid door de ruis van je gedachten. Zo wordt regelmatig mediteren voor iedereen mogelijk en ga je profiteren van de heilzame effecten op je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

De gebruikte mineralen hebben hun eigen specifieke energetische effect.
Wil je meer weten, of wil je een mala laten maken van een steen met op jou afgestemde energie?, neem vrijblijvend contact op via de Contact pagina, ik beantwoord graag je vragen. Warme groet, Nathalie

De Etsy shop waar ik mijn handgemaakte mala's verkoop kun je hier vinden www.etsy.com/nl/shop/handmademala

Inmiddels hebben al meer dan 700 mala's die ik maakte een nieuwe eigenaar gekregen. Ik hoop dat de mala niet alleen gedragen zal worden als een prachtig sieraad maar ook zal ondersteunen bij het aanleren van een regelmatige meditatie beoefening. 

..mijn eerste mala van Lapis lazuli is mij zeer dierbaar en ondersteunt mij nog steeds gedurende mijn dagelijkse meditatie

..mijn eerste mala van Lapis lazuli is mij zeer dierbaar en ondersteunt mij nog steeds gedurende mijn dagelijkse meditatie