Ontspannen door zachte yoga

De yoga die ik aanbied is een zachte vorm van yoga die iedereen mee kan doen. De yoga die ik geef is geen sport. 

Veel aandacht wordt besteed aan ontspanning en adem. Deze vorm van yoga is aan te raden wanneer je last van spanningsklachten hebt. Je kunt niet goed rusten/ontspannen. Je voelt je vaak gejaagd. Je ondervindt ademproblemen als kortademigheid, niet goed 'diep' in kunnen ademen. Je ben vaak moe. 'Je zit vaak in je hoofd', je piekert veel. Ook veel lichamelijke klachten als hoofdpijn, nek- en rugpijn, onverklaarbare buikpijn, hyperventileren en paniekaanvallen zijn vaak te wijten aan langdurig aanhoudende spanning.

Mijn yoga-meditatie en ademlessen zijn geschikt voor jou wanneer het je niet lukt om te ontspannen. Je staat veel meer 'aan' dan goed voor je is. De balans tussen 'inspannen' en 'ontspannen' is verstoord. Je merkt dat bij jezelf, maar je weet niet hoe je dit kunt veranderen. Ongemerkt houd je de onrust en de stress vast, ook op momenten van rust. In de les leer ik je hoe je de echte ontspanning weer kunt vinden.

Er is veel aandacht voor de adem en hoe je de adem in kan zetten om je ontspannen te voelen. Je kunt nog zo gezond eten, genoeg bewegen en mindful leven, je lichaam is nooit in staat optimaal te functioneren wanneer je niet goed ademt.

De adem oefent direct invloed uit op hoe je je voelt. Hoe je je voelt beinvloedt direct de adem. Je bent vaak niet bewust van deze grote invloed die de adem heeft op je welbevinden. Wanneer je de adem vertraagt wordt de geest rustig en kalm. De adem is daarom een prachtig en eenvoudig instrument om de rust te hervinden.

Tijdens de les onderzoeken en observeren we de adem tijdens lange ontspanning. We leren ruimte te bieden aan de adem en uiteindelijk de adem te sturen.

Door de eenvoudig toe te passen ademoefeningen word je bewust van de patronen en spanningen die je onbewust vasthoudt in je lichaam. Door middel van een (heerlijke lange) ontspanning en de zachte aandachtige oefeningen kunnen deze spanningen gewaar worden en uiteindelijk losgelaten worden. Het effect is direct voelbaar.

Ik hoop je met mijn lessen te inspireren om yoga, meditatie en ademoefeningen tot een dagelijkse praktijk te maken. Het instrument om meer ontspanning te ervaren heb je altijd bij je: de adem

Ik leer je de eenvoudig toe te passen ademtechnieken die je direct kalmer maken. Niet alleen voel je je kalmer en minder gestresst, ook verbeteren deze oefeningen je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. je kunt het effect meteen voelen. Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden? Je kunt nu al beginnen: 'Doe je mond dicht'.

Is je mond dicht terwijl je dit leest?..weet dat ademen door de mond erg ongezond is. Ben je ook een 'mond-ademer', dan kun je veel verbeteren aan je gezondheid. Leer juist ademen (door de neus) en je spanningsklachten verminderen direct. Denk aan: gevoelens van onrust, duizeligheid, zweten, snelle hartslag, slecht slapen, concentratieverlies, tintelingen in handen en voeten, koude handen en voeten, onverklaarbare angst.  Deze vaak vage klachten verminderen direct wanneer je leert door de neus te ademen.

Door het aanpassen van de adem (mond dicht en verleng de uitademing) kalmeer je direct het zenuwstelsel. Je kunt vandaag (nu) al beginnen. De eerste stap is het sluiten van je mond. Begin overdag en in rust. Later lukt het je ook de mond 's nachts en tijdens inspanning gesloten te houden.

Heb je vragen over de lessen yoga- meditatie en/of adem,  stuur mij dan een berichtje via de contactpagina van deze website. Ik beantwoord graag je vragen

Nathalie